Bardley Fold Garden Centre
Location:
Bolton

Purchased in 2013 as an on-going concern the garden centre and especially the existing canteen style restaurant was tired and losing customers

The refurbishment project brief was to work with the existing counter and seating area to up lift the restaurant and make the area a focal point.

Purchased in 2013 as an on-going concern the garden centre and especially the existing canteen style restaurant was tired and losing customers

The refurbishment project brief was to work with the existing counter and seating area to up lift the restaurant and make the area a focal point.

The project involved introducing new flooring, counter finishes, furniture, lighting and the addition of a feature wall between the retail and restaurant seating areas.

A feature ceiling structure with new lighting and a central signage drum was suspended over the restaurant. This created an immediate focal point and added much needed illumination to the seating area.

A glass and timber balustrade was introduced to separate the seating area from the counter queue, which at busy times, helped customer flow along the refurbished counter.

The two meter high wall introduced to separate the restaurant from the main retail area was finished with illuminated textured wall panels and had fish tanks set into the wall. This enabled customers to view the restaurant through the tanks giving them an idea of what awaited them the other side of the wall.

The scheme has been a great success and client saw an immediate uplift in the customer numbers.

Andrew Farr completed this work at DWA Architects of York

More Projects